Centrum Voor Hoogbegaafde Kinderen In Het Basisonderwijs

Indeling van de organisatie1

Sylvia Drent is de verantwoordelijke voor dit Centrum voor hoogbegaafde kinderen in het basisonderwijs. Deze organisatie gaat zich voornamelijk toelichten op het informeren van ouders en leerkrachten. Het is voor beiden dan ook mogelijk om diverse cursussen te volgen om zo meer inzicht te krijgen in het leven van een hoogbegaafd kind.

Naast deze cursussen gaan ze natuurlijk testen afnemen en het kind gaan scoren op intelligentie. De resultaten worden vervolgens geformuleerd, zodat men een duidelijk beeld heeft van het kind. Tevens worden er ook nog voordrachten en lezingen georganiseerd, zodat ouders en begeleiders nog beter geïnformeerd zijn. Door deze voordrachten en lezingen hoopt Sylvia Drent om een breed publiek te kunnen informeren over het thema van hoogbegaafdheid.

Ten slotte is het ook mogelijk om na een afspraak op een adviesgesprek te gaan bij een psycholoog. Deze gesprekken zijn specifiek voor de leerkrachten, omdat zij hierdoor meer inzicht verwerven in de wereld van het hoogbegaafd kind. Zo zullen zij onder andere advies krijgen over de optimalisering van de talenten van het kind.

smart_kid.jpg
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License